Rózsás gyűrű romantikusoknak, egyszerűen

Kezdjük egy hétvégi kreálmányommal: tudni kell rólam hogy élek-halok a filléres, ámde igényes bizsukért. Fő vadászterületem az ebay és az ASOS (ezekről később fogok még írni rendelés ügyben), de ha olyanom van, saját magam alkotok ékszereket. Ez a gyűrű tényleg piszok egyszerű, még a Miss Kétbalkezeseknek is, és az anyagköltség sem egetverő - de kellően egyedi.

Nézzük a felhasznált alapanyagokat:

- 1 db állítható gyűrűalap (kreatív hobbiboltban kapható, olcsó holmi)

- 1 db gomb (az átlátszó a legpraktikusabb, a mérete voltaképp mindegy, saját ízlés szerint - a lényeg hogy rá lehessen ragasztani a gyűrűalapra, vagyis az egyik oldala nem árt ha teljesen sima felületű)

- 1 pillanatragasztó (én ezt az UHU-t jóanyámtól csórtam, ő javasolta mert nem csöpög meg nem szárad be és olcsó - teszteltem, és tényleg! anyám nem kamuzott :D )

- és a legfontosabb: a dekoráció, ami a gyűrű lényege. Nekem volt kimaradva egy jókora adag műkörmös mütyüröm mint ezek a rózsák is például (nagggyon durva hogy van aki a körmén hordja ezeket a bizgeréket!), de nyilván lehet helyettesíteni más aprósággal is, pl. gyöngyök, szintén körömdekorációs szilikonrúdból kivágott kis minták, állatfigurák, iksz. Tessék körbenézni műkörmös/ fodrászkellékes szaküzletben, ott tonnaszám lehet kapni az ilyen kis izéket, és amúgy nem is egy kerül egy vagyonba (ezek konkrétan akrilvirágok).

Tipp: a www.gellakk.com oldalon "Körömdíszítők" címszó alatt az "Egyéb" opciónál megtalálhatóak a virágok és számos más dekor is. 250Ft-ért már lehet venni egy dobozkával (10db).

- ezen felül jó ha van kéznél: szemöldökcsipesz, fogpiszkáló vagy körömdísz felhelyező pálcika ( az enyém egy Essence márkájú)

wp_20150830_10_57_01_pro.jpg

 Lépések

1.) Először elrendezgettem a rózsákat a gombon; így nagyjából fel lehet mérni hány darabra lesz szükség és kábé hogyan fog kinézni. 

wp_20150830_12_29_11_pro.jpg

2.) Leszedtem a akrilrózsákat hellyel-közzel abban az elrendezésben ami az első lépésben jónak tűnt, és jöhetett a ragasztózás.

wp_20150830_12_31_57_pro.jpg

3.) Türelemjáték következik, aki kézremegős, csapjon le egy feles szilvát! :) A frissen ragasztózott gombra szépen, egyesével visszaillesztgetem a rózsákat. Az UHU jó ragasztó és ad egy kis lehetőséget igazításra mielőtt megkötne, a körömdíszfelhelyező pálcikával vagy fogpiszkálóval lehet precízen igazgatni. FONTOS: bármilyen felületen is dolgozunk, újságpapír vagy valamilyen papírlap legyen a gomb alatt, mert mocskos ciki nyakig összepillanatragasztózni a szűzmáriát is... (Tudom. Tapasztalat.)

wp_20150830_12_29_40_pro.jpg

4.) Megszáradt a ragasztó? Pöpec! Azért még egy kör fixálás nem árt, főleg mert a színtelen körömlakk még szép fényt is ad a "kompozíciónknak". Nem kell sajnálni, lehet rá pancsolni bőven a lakkot, fedje be mindenhol a gyűrűnket. Aztán lehet várni hogy a tonna lakk megkössön... (Na ez a rész uncsi.)

wp_20150830_12_44_10_pro.jpg

5.) Végre már csak egy lépés választ el minket a mucsaröcsögei bizsukészítő verseny első helyének elnyerésétől: a gyűrűalapot ráragasztjuk a gomb aljára. Nem nagy ügy, de azért nyomigáljuk bőszen a kis ujjunkkal hogy tényleg oda is ragadjon. (Nem, nem az ujjunk. A gyűrűalap.) Pár perc azért kell neki.

wp_20150830_13_23_58_pro.jpg

6.) Tádáááám! Mindenki, aki eddig eljutott összeragasztott ujjak és lepotyogott dekoráció nélkül, gazdagabb lett egy saját készítésű gyűrűvel - azért elég funky, hogy ilyen csak nekünk van :) 

wp_20150830_13_27_03_pro_2.jpg

wp_20150830_13_26_28_pro.jpg

Lehet letámadni saját készítésű darabok képeivel, meg hogy hol lehet kapni azt a pillanatragasztó-oldó folyadékot, ami nem szedi le a bőrt az ujjamról de a ragacsot igen. Cuppanat Nyuszitappancsok!