Nemzeti konzultáció újratöltve

cimlap.PNG

Már második napja futok bele egy bizonyos rádió adásában a nemzeti konzultáció hirdetésébe; bár a matek érettségim csak hármas lett, a magyart egészen jól teljesítettem és a hajam égnek áll ettől a kampánytól: a megfogalmazás, a direkt rávezető kérdések, a sugalmazások, az irányított kérdések - most komolyan, mintha kábé hülyének néznének. Állítsuk meg Brüsszelt??? Miért, ide akar jönni? Egy egész város csak úgy idesétál aztán elterpeszkedik mondjuk a Hősök terén?! 

Üzennék én is a magam módján, kicsit újrafogalmaztam a kérdéseket, lehet szavazni!

1.PNG

"...veszélyes lépésre készül". Aha. Ha valakit megkérdezek, hogy kér-e egy fájdalmas injekciót a betegségére vagy inkább lenyel egy fájdalommentes tablettát, a mazochisták kivételével sanszos hogy a tablettára szavaz a döntő többség - mert már a kérdést is úgy tettem fel, hogy az egyik opció neki fájdalmat fog okozni, és ki az a hülye, aki szereti ha fáj neki valami???

Szóval ide egy 3.opció: Ne takarózzon a kormány a rezsicsökkentéssel lépten-nyomon miközben az adónkat elszórják orbitális hülyeségekre!

2.PNG

Nem Brüsszel "kényszerít" (milyen beszédes kifejezés, agressziót sugall...), mivel Magyarország tagja az Európai Uniónak, vannak unión belüli törvények amik minden tagállamra egyformán vonatkoznak (-nának); bármilyen meglepő, nem csak Magyarországra akarnak bevándorlókat betelepíteni hanem a többi országba is.

Adnék ide is egy 3.opciót: Üzenjük meg Brüsszelnek, hogy az összes tagállammal szavaztassák meg egyöntetűen a betelepítési kvóta kérdését és a többség által megszavazott vélemény legyen mérvadó az összes uniós tagra nézve.

(Komment: akinek valami nem tetszik, kiléphet - már ha minket ki nem rúgnak idő előtt az állandó "renitens" magatartásunk miatt...)

3.PNG

"...bizonyos nemzetközi szervezetek..." Kik is pontosan? Miért nem nevezzük nevén a gyereket? És milyen törvénytelen tevékenységre is kell itt gondolni pontosan amire buzdítanak? "Gyerekek, ha már a magyar határnál jártok, szaggassátok szét a szögesdrót kerítést és dobáljátok meg a hatóság embereit téglákkal!" vagy "XY, én amondó vagyok, zsúfolj be a hűtőkocsidba negyven-pár embert és álcázd őket fagyasztott zöldborsónak hogy a határon illegálisan átkelhessenek!" Mehh... Már maga a kérdés is egy vicc.

Harmadik opció: Legalizálja az orvosi célú marihuánafogyasztást. Pont.

4.PNG

"kockázatos tevékenységüket..." Ömm, most éppen valamiféle brókermegmozdulásról beszélünk hogy "kockázatos"? És pontosan hogyan is veszélyeztetik az országunk függetlenségét? Erdélyt megint elveszik tőlünk aztán az egész ország Uniós fennhatóság alá kerül, vagy mire gondoljak pontosan?

Harmadik opció: Foglaljuk vissza Erdélyt. Meg foglaljuk el Ausztriát is. 

5.PNG

"Brüsszel azonban támadja a munkahelyteremtő intézkedéseket." Nocsak, tényleg... Szinte látom a hétfő reggeli emailt landolni a Parlament_közös mailboxban: Srácok, baromi gyorsan fejezzétek be ezt a munkahelyteremtősdit különben lesz ejnye-bejyne! Értetlenül olvasom és próbálom kitalálni, mire gondolhatott a költő?...

Harmadik opció: Kenyeret és cirkuszt a népnek; meg kisebb adókat.

6.PNG

Lehet hogy Magyarország elkötelezte magát az adócsökkentés mellett, de hogy a kormány nem, az fix. Vagy csak én nem veszem észre hogy a nettó fizetésem meredeken nőne hónapról-hónapra. Sírhatnékom támad mikor összehasonlítom a bruttó és nettó munkabéremet, aztán olvasok egy szuper újabb hírről hogy éppen mi épül, mire nevezünk be , mit fejlesztünk. Csodás dolgokra költik adóforintjainkat. A sírhatnékom is a boldogságból fakad. Nem.

Harmadik opció: Támadjuk vissza Brüsszelt! Dobáljuk meg minimálbérrel míg éhen nem hal!

 Vajon mennyi pénzbe került megtervezni, kinyomtatni, szétpostázni és viszontpostáztatni a válaszokat???

Nem akarom tudni.