DIY: minikert ajándékba, virágcsokor helyett

Ha ajándékozásról van szó, szívesen elmaszatolok kézi készítésű cuccokkal, általában jobban is örül neki a megajándékozott mint valami bolti cumónak. 

Ez az aprókert születésnapra készült, és akkor jött az ihlet mikor belefutottam az aszimmetrikus falú üveggömbe. Az anyagköltség nem egy ökör ára, azért aprókaktusz és pozsgás lett bele ültetve mert sok idő mire megnőnek és egészen igénytelenek, nehéz őket kipusztítani, de működhet másféle növényekkel is, csak akkor fennáll a veszély hogy megnőnek é smár kicsi nekik a gömb, át kell őket ültetni.

Jó tudni: fényt igényelnek, vizet nagyon keveset; heti egyszer elég őket flakonból átpermetezni. Dekorációnak ezer meg egy másféle apróságot fel lehet használni, én például még egy LEGO emberkét akartam beleállítani kertésznek, de egyelőre nem találtam megfelelőt. Sebaj, ami késik az a gyorsvonat.

Olyannak ajándékozzuk aki gondoskodni fog a növényekről, szóval ha valakiről egyértelműen tudjuk hogy még magára sem képes odafigyelni, inkább adjunk neki sípolós gumicsirkét. Ezek a növények élőlények, nem kell velük sokat foglalkozni de azt rendszeresen.

Megvolt a buddhista hegyibeszéd, lássuk a lépéseket: