5 tipp idióták ellen

Mindenki tudna mondani legalább egy olyan személyt, akitől falra mászik/ tikkel a szeme/ plafonig ugrik az agyvize (na jó, nekem több is van, voltaképp egy rakatnyi). DE! Nem engedhetjük meg magunknak a fizikai erőszakot és 'Leszarom' tabletta sem létezik, ezért most megosztom az én leginkább bevált 5 tippemet, hogyan szereljük le az idiótákat.

stress-pencil-cropped.jpg

        1. IGNORÁLD!  

Ugye milyen mocskosul idegesítő tud lenni ha nem vesznek rólad tudomást? Ez visszafelé is működik: ha valaki az agyadra megy, nézd levegőnek (amennyiben megteheted). Ha mondjuk kolléga és kénytelen vagy vele rendszeresen kommunikálni, akkor fogd rövidre és tárgyilagosra a mondanivalódat, semleges hangszínnel.

55626889.jpg

2. FA-PO-FA!

Egészen egyszerű képlet: uralkodj az érzéseiden, és vágj olyan arcot mintha márványból lennél! A pléhpofa nemcsak rendkívül zavaró, hanem megtévesztő is tud lenni: a másik nem képes leolvasni az arcodról mi zajlik éppen benned. 

       3. NAGY MOSOLY!

Na jó, bevallom nekem jobban megy a rezzenéstelen tekintet, de a nyájas mosolygás ugyanannyira irritáló, ha még nem jobban: képzeld el, hogy éppen osztasz valakit, fröcsögsz az arcába, de ő csak mosolyog rendületlenül mint egy hibbant tyúk. Én tuti eldobnám tőle a maradék agyamat is.

blog-troll.jpg

       4. CSEND!

Nos, ez annyira nem egyszerű, mert néha igencsak nehezünkre esik befogni a szánkat és hallgatni mikor valakinek szívesen odamondogatnánk - pedig a csendben maradás nagyon hasonlít az ignoráláshoz, csak éppen itt látja a másik fél hogy halljuk, de nem reagálunk semmit. Jó, ezt azért ne próbáld ki például a főnököddel, de ha mondjuk Mucika pampog neked amiért nem csináltad meg ezt meg azt, mindössze bámuld mereven egy szó nélkül, garantáltan kitépi az összes szempilláját az idegtől.

       5. EGYETÉRTÉS!

Ez az asszertív kommunikáció egyik alapköve: igazat adsz a másiknak/ nyugtázod hogy érted amit elmondott. (Helyesbítés, amiért köszönet NewAge 2.0-nak: "Nem igazat adunk, hanem elmondjuk neki, hogy megértjük az ő álláspontját, de a sajátunkat tartjuk előtérben mind ezt úgy, hogy mások érdekeit nem sértjük meg.") Ahelyett, hogy vitába keverednél, helyeslően lépsz fel és jelzed hogy megértetted amit a másik épp habzó szájjal üvölt feléd - ezzel kifogva a szelet a vitorlájából, mivel erre számítanak legkevésbé egy necces szituban az emberek. A felsorolt 5 pont közül ez a legkeményebb dió, mert akkor is úgy tenni mintha a másiknak igaza lenne mikor tudjuk hogy nincs így - hááát, megerőltető meló, az egyszer szent.  Sok gyakorlással viszont tökélyre fejleszthető és akkor halálos ninja technikává válik.

anger-management-counselling-sydney-300x255.jpg

Remélem nem kell gyakran alkalmaznotok egyik tippemet sem, de ha mégis, akkor remélem beválnak. Ami a legfontosabb: mikor úgy érezzük már semmi sem segít, gondoljunk arra: semmi sem erősebb egy Apache helikopternél...