Anyu jobban tudja! / Mommy knows best

2022.júl.14.
Írta: anyujobbantudja Szólj hozzá!

Coach, avagy nem vagyok dilis!!!

Párkapcsolat. Kifordítom, befordítom, mégis bunda a bunda...És néha átkozottul meleg bunda!

Mikor elmúlik az eufória egy probléma sikeres megoldása után és újra kezdődnek a hétköznapi játszmák, még a leggondosabb tervezés mellett is porszem kerülhet a gépezetbe. Nálunk ez a porszem a hétköznapi kiüresedés formájában kezdett el beszivárogni a kapcsolatunkba (előzmények a korábbi blogbejegyzésemben; igazi brazil szappanopera...) Nincs minden nap vidámpark, a fáradtság bárkit legyűr ha elég ideig rágja az ember lelkét, a tornyosuló feladatok szépen csendben hozzák magukkal az elszigetelődést. Kezdtünk megint egymás mellett, de nem egymással élni, a férjem meg én (plusz 2 gyerek, plusz egy kutya, de ki számolja :D). A filmekben nagyon jól fest az este gyerekeket ágyba tesz, egy pohár rozé mellett problémákat átbeszélős klisé - hát, nem tudom, nekünk ez annyira nem megy. Mikor fél évvel ezelőtt bekapcsolt a fejemben a vészvillogó és a radarom fogni kezdte azokat a láthatatlan, de annál nyugtalanítóbb jelzéseket ami az előző nagy robbanás előtt is érzékelhető volt (lásd: bepakoltam az akkor 1 hónapos és a másik 4 éves gyerekünket és elköltöztem), éreztem hogy ideje megint lépnem, különben a helyzet gyorsan rosszabbra fog fordulni. 

crazy-woman.jpg

A pszichológus már nem volt opció, mindketten két munkahelyen dolgoztunk, anyagilag is és időben is nyűgösnek tűnt dilidokihoz járni, plusz a szakember úgy bocsájtott minket utunkra legutóbb, hogy amit lehetett, ő már segített helyre tenni, most rajtunk a sor. Igen ám, de én, mint egy riadt kisgyerek az erdőben, örültem volna neki ha valaki fogja a kezemet és mutat valami irányt. Mit csinál ilyenkor az ember lánya? Én konkrétan könyveket kezdtem bújni, legelőször például az 5 szeretetnyelvről. Nagyon tanulságos volt, csak kicsit papírízű, valami kézzelfoghatóbb tanácsra lett volna szükségem, lehetőleg minél gyorsabban, gondoltam Google a barátom. Az internet varázslatos hely, a Webbeteg is megmondja 3 tünet alapján percek alatt hogy végső stádiumú rákban szenvedek (csak viccelek), ebben a helyzetben elkezdett nekem vadabbnál vadabb linkeket feldobálni mikor böngésztem, a teljesség igénye nélkül: "a pasi szívéhez a gyomrán keresztül vezet az út", "hogyan ne váljunk el?" és hasonló blődségek. Nagy meglepetésemre viszont volt egy hirdetés, ami annyira gagyin hangzott, hogy az már jó: "Jogosítvány Férfiakhoz Kurzus". Ahhha. Perszeee...Jót vigyorogtam rajta, ki az, aki ilyen elnevezést ad egy tanfolyamnak? Amúgyis: majd jön hogy hol nyomjak meg egy gombot hogy a párom extraszerelmes, törődő üzemmódba kapcsoljon? Jó vicc, köszi. Első körben tovább is görgettem, kicsit olyan MLM marketing bullshit szaga volt az egésznek. Mikor 3 napon belül másodjára ugrott fel a Facebookon a kurzus hirdetése, kíváncsiságból rákattintottam, aznap a szokásosnál is agyalósabb kedvemben voltam és már bármilyen szalmaszálnak örülni tudtam volna amibe kapaszkodni tudok. Azt tudtam, hogy (már) nem vagyok kettyós, de valami azt súgta: kell egy kis segítség, valami mentor, aki irányba állítja az agyamat.

Böngésztem az oldalt, legelsőnek a "Rólam" részre mentem rá. Valami Lajos nevű, kölyökgólya-képű srác fotója ugrott fel, kicsit meg is lepődtem mert inkább számítottam egy aranykeretes szemüvegben dauerhajjal visszafogottan mosolygó ötvenes nőre, mintsem egy kábé velem egykorú nyakkendős fickóra. A bemutatkozásában viszont volt egy mondat, amivel megfogott: "De volt több év az életemben, amikor borzasztó magányos voltam, és nem szeretném, hogy ezt mások is átéljék." Wow. Ezt így nem szokás kitenni kirakatba, pláne nem ha a kedves (leendő) klienseket szeretnénk meggyőzni hogy bennünket válasszanak mert párkapcsolati szakértők vagyunk vagy mi a szösz. A srác vagy hülye, vagy zseni, de mindenképpen őszinte - nálam pedig általában ez nyom a legtöbbet a latba. Tovább olvastam. Egészen sok olyan címszó és témakör bukkant fel az oldalon amik már az én fejemben is felpattantak és baromi jó lett volna úgy olvasni róluk hogy végre válaszokat is kapok, nem csak még több tanácstalanságot.

szerelem

Nem, nem fizettem elő egyből a kurzusra. Makacs jószág vagyok, szeretem alaposan megrágni a dolgokat, pláne ha pénzbe kerül. Mondjuk a tanfolyam ára max.azért volt gyanús, mert túl olcsónak tűnt - ezek a coachingok, trainingek, tanácsadások nagyon elszállt árakon futnak, ehhez képest a "Pasijogsi" (én már csak így hívom magunk között a férjemmel ) alapszinten nincs 25 ezer forint, ebből vontam le azt a következtetést (helytelenül...) hogy valószínűleg nem is túl komoly az egész kurzus. Keresgettem alternatívát a neten, elvégre már mindenből van millió meg egy verzió, meglepődtem mikor mégsem találtam hasonló stílusban és tematikában semmi érdemlegeset. A nagy vekengés közepette sikerült megint összerúgnunk itthon a port egy banális hülyeségen (három napig konyhapulton hagyott mosatlan tányér, amit "csakazértse" mosogattam el, inkább magamban puffogtam) -na ez volt az a pont, mikor este lefektettem a gyerekeket és a fagyos hangulat hatására mérgemben felcsaptam a laptopomat, megkerestem Lajost meg a Pasijogsit és megvettem a kurzushoz a hozzáférést. 

Nem viccelek: ez volt mondjuk este fél 10kor, hajnali fél 2ig videókat néztem és feladatot oldottam meg. Igeeeeen, vannak témák amiknél várni kellett volna, meg hagyni köztük néhány napot, csak nekem akkor már késő volt, beszippantott a tenni akarás, volt olyan "házi feladat" ami konkrétan kiverte nálam a biztosítékot, annyira meglepett az eredmény. (Nem írhatom le, melyik témáról van szó, legyen elég annyi, hogy életünk szereplőit kellett benne elhelyezni, és nekem pocsékul sikerült összehoznom a megoldást...)

2 nap alatt csináltam végig a kurzust, pont, mint ahogy az életemet is élem: gyorsítva. Kellemetlen pillanatok váltották egymást a "nabazzzzeg" homlokra csapásokkal; nem csoda hogy ezekről nem beszéltünk a pszichomókussal, elvégre oda nem párterápiára jártunk, és nem is ezekről a női nyelvre lefordított élethelyzetekről volt szó. Főleg éjszaka daráltam videókat, sokkal jobb volt csendben, sötétben, egyedül végigtolni, így legalább az sem volt feltűnő mikor kicsit megzuhantam, néha a saját hülyeségeim felismerésén, néha a "mit rontottunk el borzalmasan" válaszokon. Amúgy dög voltam, mert volt olyan rész amit a férjemre is rátoltam - nem mondom hogy elsőre nem nézett lököttnek mikor az orra alá dugtam egy feladatot hogy ő is csinálja meg. Mivel látta rajtam mennyire belevetettem magam a kurzusba, hajlandó volt társulni, ettől meg nekem lett jobb kedvem, és az egész, mint egy öngerjesztő folyamat, fellendítette a családi hangulatunkat. Végre megint azt éreztem: egy hajóban evezünk, még ha most nem is annyira jó a széljárás, már legalább nem egyedül kormányzom a hajót a hullámokkal szemben.

20210619_192516.jpg

Mi az, ami instant változott itthon? A kommunikációnk minősége és mennyisége kilőtt, mint egy rakéta: a futva elhadart "szia-milyen-napod-volt-jó-kösz" jellegű felszínes 2 mondatokat felváltotta a "szívem, akarsz róla beszélni?" kérdés. A vicces az, hogy egyre többször akar (én nem vagyok túl lelkizős, sokszor inkább magamban forgatom a gondolataimat), aztán mikor az eddigiekhez képest máshogy reagálom le a mondókáját, türelmesebben és asszertívebben, látom ahogy átkapcsol az agya és hozzám bújik, annyira tud örülni neki hogy azokat a perceket csak neki szánom, és addig kizárom a külvilágot. Van, hogy viccel ütjük el a dolgok élét - régebben képes voltam napokig duzzogni ha odavágott valamit a fejemhez hirtelen felindulásból; a kurzus nagyon hasznos volt abból a szempontból, hogy még azelőtt átfogalmazzam a nyers véleményemet, mielőtt bármit is mondanék. Sőt, a férjemen is látom mikor forognak a kis fogaskerekek, és kétszer is meggondolja, valóban azt és úgy akarja-e mondani, vagy csak a pukkancsoskodás beszél belőle. Ez azért jó, mert az igyekezete nekem is ad egy plusz löketet, könnyebben lépünk túl a csip-csup vackokon - együtt. Kicsit lassabb folyamat volt megértenem, hogy neki sokkal több ölelésre és szoros fizikai kontaktra van szüksége mint nekem - erre is kaptam jópár tippet, és ha nem is lettem "végzet asszonya", az fix, hogy nem sorozaton bambulunk ha van egy esténk kettesben. ;)

20210415_125851.jpg

Ezzel az egész pszichológusos - kurzusosdis bulival nemcsak magamat sikerült helyretennem, hanem a kettőnk közti kapcsolat minőségét is. Nagyon sokáig vártam erre, először azt hittem hogy a Nagy Ő fehér lovon a sztenderd, de ez nettó hülyeség, 100ból 2, ha így jön az ember életébe - ez inkább olyan, mint ténylegesen egy jogosítvány: oké hogy egyszer megszerzed, de utána is be kell tartani bizonyos szabályokat, oda kell figyelni, észre kell venni időben a jelzőtáblákat, tudni kell mikor szükséges az autót szervízbe vinni, szükséges néha egy szakorvosi vizsgálat, nem árt ha értünk az újraélesztéshez mint elsősegély tanfolyamon, 30as táblánál nem jó ómen 90el hajtani, stb., stb. Ha ezekre odafigyelünk, nem gyűlnek a "pontok" a párkapcsolati jogsinkban, és vezetgethetünk életünk végéig, sőt, ha jól csináljuk, a kezdőként megvett Opelt menetközben cserélhetjük egy jó kis Toyotára, amit már viszonylag ritkán kell szervízelni ha odafigyelünk rá, és családi verdának is első osztályú.

Kölyökgólya-képű Lajosnak vannak zsebben válaszai mindenféle nyűgre és kínra, mostanában főleg olyan barátnőimnek ajánlottam hogy feccöljék bele az idejüket a kurzusba, akik vagy nem találtak maguknak párt, vagy benne ragadtak egy működésképtelen kapcsolatban. Részemről mind az újrakezdés, mind pedig annak a bizonyos szikrának a felélesztése sikeresnek mondható a tanultak alapján - szerintem ez a Pasijogsi előfizetés volt a legjobb befektetésem az elmúlt időszakban (amellett a piros tűsarkú cipellő mellett, amit úgy vettem meg, hogy magamtól nem fanyalodtam volna rá egykönnyen, de a férjemnek volt egy kérése hogy ilyenben szeretne látni, így adtam neki egy esélyt - és milyen jól tettem :D Mondjuk a sarka nem az utcán fog elkopni, az is biztos, de Lajosnak volt ide vonatkozó tanácsa az egyik videóban, és nem bántam meg hogy hallgattam rá...........)

Konklúzió: 

1.) Ismerd fel, ha baj van

2.) Akard megoldani a problémát

3.) Keress rá releváns megoldást (esetemben ez a pszichomókus és a "Pasijogsi" volt lelki témakörben)

4.) Fektess energiát a megoldásba!!! (semmi mismásolás, igenis TEDD ODA MAGAD)

5.) Amit megtanultál, ne engedd el idővel, ne kényelmesedj bele a helyzetbe,  használd a megszerezett tudásodat!

 +1: kérdezni nem szégyen, sőt! Ha csak a saját fejedben léteznek a kérdéseid, de nem mondod ki őket, akkor ne csodálkozz, ha senki nem fog válaszolni rájuk. Nekem például egyáltalán nem ciki, hogy életem ezen részét így nyilvánosan leírtam; a hideg ráz a tökéletesnek beállított életektől Facebookon meg Instagramon, ahol mindenen cukormáz van, szercsi meg lávcsi, soha senkinek nincsen gondja, minden pillanat egy jól beállított tökéletesség. Igenis büszke vagyok rá hogy tettem/ tettünk a (most már) férjemmel azért az örömteli állapotért, ahol most tartunk - kérni sem kérhettem volna jobb társat attól, mint aki most a kezemet fogja. Neki már van "Nőcijogsija" hozzám, én meg összes nőtársamnak azt kívánom, hogy találja meg a saját útját amin jól fogja érezni magát - azzal, akivel jól tudja magát érezni.

 

Ha érdekel a férfiakhoz a kisokos meg párkapcsolatokról szóló kurzus, akkor itt találod: https://bit.ly/3spQZV4

Ha tőlem szeretnél kérdezni, hajrá, szívesen válaszolok (ha tudok), bár én nem vagyok szakember, "csak" egy hétköznapi nő aki boldog akart lenni (és a legjobb úton jár efelé).

Folyt.köv., még maradt bennem pár gondolat lelkiügyek egyenesbe vágásáról. :)

Tűz és víz, avagy Anyu csomagol és lelép

Ahogy az előző bejegyzésemben írtam, hosszú kihagyás után azért jelentkeztem újra, mert az elmúlt 2 évemet azzal töltöttem nagyrészt, hogy az atomjaira bomló kis életemet összeszedegessem és ennek az útnak a buktatóit/ tanulságait kezdem most megosztani, hátha ezzel tudok másoknak segíteni akik hasonló cipőben járnak.

Első helyen a "stabil érzelmi háttér" szerepelt a megoldandó feladatok listámon: nemcsak magam miatt, hanem a 2 gyerekemért is. Lehetnék levágott fülű Van Gogh vagy hotelszobát szétverő Ozzy Osbourne, ha csak a saját életemért felelnék; eléggé impulzív természetem van. Sőt, még lennének a "megőrülésnek" élvezhető pontjai is amikkel együtt tudnék élni, vodka-martini reggelire például :D. Ámde, vállaltam hogy világra hozok és felnevelek két babát, ami egyenértékű azzal a felelősséggel, hogy nem hullhatok szét, mert nekik is én biztosítom a normális növekedésükhöz szükséges lelki egyensúlyt (rosszabb napokon egy kis egyensúlytalanságot).

Ha visszanézek 2019-re, a kisebbik gyermekem születése után jött el az igazi mélypont nálam, akkor költöztem el páromtól a kicsikkel mikor a fiam még csak egy (!!!) hónapos volt. Komplett háztartás összepakol, kapu becsuk, szevasz, leléptem. Olyan szinten tűntek megoldhatatlannak a párommal mindennapos nézeteltéréseink, hogy már csak a menekülést éreztem egyedüli megoldásnak. Néhány hétre valóban nyugodtabb lettem, megszűnt az állandó lelki nyomás, lassan kezdte átvenni az addigi frusztráció és düh helyét egyfajta szomorúság, a gyászfolyamat részeként. Ehhez párosult a gyerekek felől érkező hiszti és elkeseredettség - főleg a kislányom oldaláról, aki, bár már 4,5 éves volt ekkor és érzékelte hogy mi- miért történik, nem tudta elfogadni hogy apa nincs velünk, külön élünk, hiába lett a "csonka" kis életünk sokkal csendesebb és békésebb, neki ez borzalmas veszteség volt.

istockphoto-1083713820-612x612.jpg

Telt-múlt az idő, egyre gyakrabban kaptam magamat azon hogy gondolatban visszapörgettem az eseményeket, kérdések bukkantak fel a fejemben, mit lehetett vagy kellett volna másképpen csinálnom. A kicsik szemében is feltűnt egy furcsa kifejezés, amivel addig nem találkoztam: a félelem. Én voltam a gonosz anya, aki szétszakította a családunk életét, elvette tőlük apát, mindent felrúgott ami addig számukra az otthon biztonságát jelentette. Mindegy volt, mennyit foglalkoztam velük, hányszor próbáltam egy gyerek nyelvén elmondani mi volt a döntésem mozgatórugója, egyre sűrűbbé váltak kislányom részéről a sírós dühkitörések, csapkodások, amikkel szemben teljesen tehetetlennek éreztem magamat, minden önuralmam és az összes puszi meg ölelés is kevés volt ahhoz, hogy pótoljam az apja hiányát. Kezdtem belefásulni a mindennapos darálóba ezekkel a harcokkal körítve. Ha pedig láthatás volt (amiről szerencsére nagyon könnyen sikerült megegyeznünk), akkor a lányom szinte repült az apjához mintha én nem is léteznék, apa volt az isten, a sztár, a MINDEN, én pedig a sarokba lettem hajítva az összes erőfeszítésemmel együtt amikkel a sima, szürke kis hétköznapokat menedzselni próbáltam.

cryingwoman.png

Egyre inkább kezdett rajtam eluralkodni a "semmire nem vagyok jó, senkinek nem kellek" érzés, borzasztóan letargikusak voltak az éjszakáim mikor alvás helyett folyamatosan agyaltam vagy sírtam. Nappal pedig, mint egy jó bohóc az előadás előtt: maszk fel, műmosoly kivillant, kezdődhet a show, minden csodás, megállok a lábamon egyedül is! Óriási szerencsémre nem voltam egyedül ezekkel a napi vívódásokkal: mint kiderült, az apjuk is őrlődött, részéről is volt igény a dolgok rendbetételére.

Első körben abban egyeztünk meg, hogy egymástól külön szakember segítségét vesszük igénybe, elkezdtünk pszichológushoz járni. Ez sokat segített abban, hogy a saját fejünkben lévő zűrzavart kibogozzuk, és a gyerekkori megmaradt traumáinkat feltárjuk. Nem volt egy fáklyásmenet, nem fogok hazudni. (Főleg ha még az anyagi vonzatát is hozzávesszük...) Kőkemény 1 év "lelki terápia" vezetett odáig, hogy végül a békés "fegyverletétel" után újra egymásra találjunk. Az mondjuk egy katartikus élmény volt, szó se róla, a gyerekek legnagyobb örömére és a környezetünk totális megdöbbenésére. Ott és akkor eldöntöttük, hogy nem foglalkozunk a hitetlenkedőkkel, kizárjuk a negatív kommenteket új-közös életünkből. (Ez később nagyon jó döntésnek bizonyult, és mindenkinek bátran tanácsolhatom: néha igenis parkolópályára kell állítani a károgókat, még ha a saját vérszerinti rokonainkról is van szó.)

Innen tornáztuk fel magunkat egy újabb párkapcsolati lépcsőfokra, ami az eddig legmagasabb szint mindkettőnk számára: a házasság. Az előzmények ismeretében volt, aki itt ki is lépett az életünkből mert nem bírta feldolgozni ezt a fordulatot kettőnkkel kapcsolatban, viszont mi vállt vállnak vetve ekkor már szilárdan elhatároztuk, hogy lesz, ami lesz, együtt maradunk családként. A kicsik közérzete lassanként kezdett helyreállni, ez minden nap adott egy kis megerősítést döntésem/ döntésünk helyességében.

20220320_122522.jpg

Írnám, hogy "és boldogan éltünk, míg meg nem halunk", de mind tudjuk hogy az élet írja a legjobb forgatókönyveket amikben ritkán vezet egyenes út a boldogsághoz. De erről majd következő bejegyzésben; eddig jutottunk pszichológussal. Egész jó, nem?

 

(képek forrása: pinterest)

Főnix a hamvaiból - anyu visszatért!

Ezer meg egy millió éve...

Írogattam ezt a 'blogot', főleg saját szórakoztatásomra, aztán egyszercsak azt mondta az ihlet: "figyelj, van neked ettől jobb dolgod is mint körmölni a fióknak; néhány Index címlapkiemelés meg 5 perc hírnév nem nagy cucc, hagyd a fenébe!" - én meg huss, azzal a lendülettel hagytam is a fenébe.

Tényleg volt jobb dolgom: 2 kiskorú életét egyengetni munka mellett, volt, hogy egyedülálló anyaként (akkor fél éves és 4,5 éves gyerekkel, költözések közepette), rosszabb napjaimon pokolba kívánva az egészet miközben a saját vérszerinti rokonaimmal is napi harcokat vívtam. Jó buli volt. Ja nem.

Aztán 2019 végén, mikor az utolsó posztomat írtam, beütött a covid, és lesöpörte az asztalról az addigi életünket, mindegy mennyire volt jó vagy rossz. Csak pislogtam mint hal a szatyorban, két pici gyerek mellett, egyedül az idő nagyobbik részében, és átváltottam túlélő üzemmódba. Nem nagyon tudott érdekelni semmi más, csak hogy egyben tartsam a széthullani látszó életünket - szerencsére a munkám megmaradt, ez sokat segített a józan eszem megőrzésében, míg azt néztem riadt kívülállóként, hogyan küld padlóra embereket körülöttem meg a világban a kibontakozó vírusőrület.

Ugorjunk egy nagyot, 2022.április.

Nagykanállal eszem az életet, nálam az a bizonyos gyertya nemhogy két végén ég: ha tehetném, néha még középen is meggyújtanám. Gyerekek köszönik jól vannak, én túl egy esküvőn (gondolta volna a fene...), még az is lehet hogy idén (-vagy egyszer) építkezünk, jelentkezésem egyetemre beadva, egy munka, másodállás, harmadállás, kézenállás :D 

Nem vagyok varázsló, ellenben rohadtul makacs a természetem; elhatároztam hogy ha a fene fenét is eszik, én bizony rendbe vágom az életemet. Nem, nem vettem egy darab Oravecz Nóra bestsellert sem (ha valaki szereti az önsegítős könyveit, szeresse, én inkább más utat választottam). Egy rögös út elején járok, amiben vannak kipipálandó mérföldkövek:

1.) Stabil érzelmi háttér

2.) Stabil anyagi háttér

3.) Stabil fizikai háttér

4.) Kitalálni végre hogy mi a fészkes fenével akarok foglalkozni ami nem illegális, szeretem, hosszú távon is tudnám szeretni, meg ne adj' isten még fizetnek is érte.

5.) Lezárni, amit le kell

A pontok végrehajtása folyamatban, nem vagyok life coach de szívesen megosztom a tapasztalataimat meg a hatalmas buktatókat, hátha lesz akinek ez is segítség.

Egy biztos: a nagy szám továbbra is akkora mint a bécsi kapu, ahhoz hogy ne akarjam magamat szembe köpni a tükörben szükségem van egy alap önazonosságra, ehhez pedig a lelkemet kell összecelluxoznom/ megfoltoznom/ kipofoznom.Mondják hogy "ép testben ép lélek" - én ezt inkább úgy mondanám, hogy ép lélekben ép ész, abban meg ép akarat az ép testre is. Jól megbonyolítottam, igaz? :D 

Inenntől kezdve szépen sorban jönnek a "mit csináljunk - mit ne csináljunk - mit hagyjunk a p*csába" posztjaim, mert van, ami nem változott: #anyujobbantudja :)

Néhány nem Insta-kontent fotó rosszabb napjaimból: ne feledjétek, amit a social media felületeken láttok (Instagram, Facebook, Tik-Tok, Youtube) általában mindenkinek a szebbik arcát mutatja. Ami mögötte van: na az az igazi.-1801740069_20210416_102108_2028667.jpg

-1168058335_20210914_114858_2336958.jpg

1569422785_20210924_105428_1308120.jpg

-1888681031_20210219_152359_1281224.jpg

XIAOMI rezgős arctisztító TESZT

Hello PainTech reggel!

A múltkori arcmaszkos bejegyzésem után azon gondolkoztam, hogy megmutatom a méregdrága Foreo utánzatomat amit arctisztításhoz használok, elvégre a legjobb hatóanyagok sem érnek fabatkát sem ha nem tudnak beszívódni a bőrbe, amihez elengedhetetlen néhanapján a fizikai hámlasztás amivel az elhalt hámsejteket 'lecsiszoljuk'.

75412293_1025157401209756_8939937120538066944_n.jpg

Ez a kis kütyü nem igényel semmilyen szakértelmet, árban sokkal kedvezőbb mint az agyonhájpolt és emiatt túlárazott Foreo készülékek, valamint napi használatra is alkalmas a kíméletessége folytán.

74814945_2502039583349919_6523870372742299648_n.jpg

Volt egy Foreo Luna Play minim, még a tavaly téli Notino meglepetésdobozban kaptam és nagyon örültem neki, ámde komoly hátránya és emiatt haragszom is: egyszer használatos. :( Nem tölthető, kb.100 használatra elég, aztán szevasz, kuka! Nagyon nem trendi, nem környezettudatos, nálam ezért jár a fekete pont.  Az akksis verziója pedig máris három szinttel drágább, ezért piszkosul megörültem a Xiaomi (ejtsd: saomi) azonos termékének, sokkal olcsóbban. Ha félreteszem az ellenérzéseimet, miszerint a megvásárlásával szintén hozzájárulok a környezetszennyező szállításhoz és a kínai ipar szeméttermeléséhez és csak lecsupaszítva a készüléket nézem, az önmagában megéri hogy bemutassam mert jó. A Xiaomi egyébként is egyre komolyabb térhódításban van, aki járt már az Aliexpressen és nem egy lapos kő alatt él, tudja hogy igyekeznek az élet minden területét lefedni hasznos elektronikai kütyükkel. Pont ma reggel olvastam hogy megnyitották az első magyarországi márkaképviseletüket.

75464341_2351626534947355_5628124659347095552_n.jpg

Ez a kis rezgős arctisztító egy kézbesimuló, puha szilikonnal bevont csajos játékszer, szerencsére vették a fáradtságot és nem a Foreo ikonikus gömbölyded kavics-jellegű formatervét koppintották le. Akinek fenntartásai vannak a kínai termékekkel kapcsolatban, lásd "gagyi", "vacak az anyaga" és hasonlók: ez a szilikon igencsak selyempuhaságú, nagggyon durván kellemes a tapintása! (*Utána olvastam: orvosi minőségű szilikonból készült a bevonata.) A formája barátságos, sehol egy zavaró él vagy kiálló ív, mindenhol puha és lekerekített. A színe vonzó a szemnek, én ezt a sárga kombinációt választottam de láttam belőle Barbies cukorrózsaszínt, halvány babakéket, frissítően zöldet, pasis szürkét, sőt már van vad meggypiros, orgonalila és Darth Vaderesen fekete is :O 74908137_2431344913772143_5073698193078747136_n.jpg

Működés: szerencsére mivel USB-s a töltője, nem is volt kérdés hogy extra adapter kell-e a töltéséhez (mivel néhány kínai elektronikai termék kínai dugaljhoz való villával rendelkezik...ccc). Szerencsére a Xiaomi igyekszik az európai vásárlók kedvében járni és legyszerűsítették ezt a kérdést USB-s megoldással.

73194941_421793595380793_373853976581373952_n.jpg

Az ára: 3500 forint körül láttam a legolcsóbbat belőle, de ha biztosra akarunk menni az eladóval és szeretnénk időben, sérülésmentesen megkapni a kis arctisztítónkat akkor a 4500 forintos skálát ajánlom Aliexpressen, ehhez jön még egy kis postázási költség a legtöbb esetben. Egy szó mint száz, kb.5000Ft a plafon és új barátot üdvözölhetünk a napi arcápolási rutinunkban.

˛///*Halkan megsúgom: ma van Black Friday, amikor MINDENT leakcióznak, a holnap is eladó csak vegyük meg, szóval egy kis novemberi szépségápolás pont belefér egy akciós kütyüvel...Karácsonyi ajándéknak is ideális huginak, legjobb barátnőnek, de főleg magadnak! ;) ///

Használata faék egyszerűségű: bekapcsoláskor 1,5 másodpercig hosszan nyomjuk a rajta lévő bemélyedést, kikapcsoláskor szintén. Használat közben 3 erősségi funkció választható: gyengéd, közepes, erős. (Az erős sem durva csak gyorsabban rezeg.) Ugyanígy 3 területre oszlanak a kis szilikonsörték is rajta: a tetején bumszlik a célzott tisztításhoz, középen az általános használathoz passzoló méretűek, alulra igazán apró szálak kerültek jó sűrűn az alapos mélytisztításhoz. Hangja nem igazán hallható, még csak nem is zümmög. A tisztítási kör másfél percig tart, most jön a meglepő rész: egy feltöltéssel (kb.2.5 óra) napi kétszeri használatot feltételezve (reggel és este) 3 (!!!) hónapig bírja. Nem érzem túlzónak: eddig mindössze egyszer kellett töltenem, de ezt is azért, mert a lányomnak hobbija ezzel játszani fürdés közben, a fiam meg ezt rágja fogzás közben fájdalomcsillapító jelleggel mert puha és még rezeg is. Univerzális családi használat... XD Adnak hozzá egy átlátszó tartódobozt is, valamint teljesen kínai nyelvű használati utasítást ami valahogy úgy szól hogy kiskunyhó- létra - háromlábú asztalka - ruhafogas, eddig jutottam a fordításában. :D

76660672_1716038408528888_5290546049562181632_n.jpg

Ami számomra extrán fontos: VIZESEN /VÍZBEN IS HASZNÁLHATÓ! Esélytelen a rövidzárlat, nem ráz meg, balesetmentesen használható még a töltő nyílása ellenére is amit az alján víz érhet. Ez azért is fontos mert Aliexpressen láttam ám olyan utánzatot amire ráírták hogy nehogy a kedves vevő bevizezze mert rövidre zár és ráz...Az milyen már egy alapvetően vizes arctisztításhoz kitalált eszköz esetében?! No komment...Ez szerencsére butabiztos, gyerekbiztos, rázásbiztos, ahogy fentebb írtam, a lányom a kádban játszik vele.

Utolsó gondolatként érdemes megnézni a reklámban szereplő párt akik édeni mosollyal tekintenek egymásra egy-egy ilyen készülékkel a kezükben, kíváncsi lennék mire gondolhatnak? "Xeng- Xhiao-Ping, a mosolyodnál csak a rózsaszín arctisztítód a szebb!" "Teng-Chuan-Chao, a kacsavéres bao leves sincs olyan vonzó egy esős napon mint a kezedben az új szürke Xiaomi készüléked!" Hát így.

75371762_810512719405341_6986407010145140736_n.jpg

Tervezem bemutatni az új ASUS VivoBookomat amiről ezt bepötyögtem, szintén egy hasznos techcucc azoknak akiket érdekelnek az újdonságok, addig is: Instagram: anyujobbantudja. 

Jó hétvégét!

7.szülinapos Pixibox

Üdv Királylányok, hello Vadmacskák,

Végre végre végre! -mondhatnánk, hiszen megérkezett az új, őszi Pixibox, ráadásul ez egy szülinapos kiadás, pink tickettel (mármint annak aki szerencsés volt - én pont nem kaptam), exkluzív termékekkel. 

Részemről ez a doboz egy adag 'mehh', nem vagyok elájulva tőle, sőt. Kicsit csalódott vagyok. Ha téged is érdekel mit rejtett az új Pixidoboz, katt a galériára képekért és leírásokért! :)

72593720_962498310780451_7943414522142785536_n.jpg

Véleményem összességében: vártam volna újabb márkákat, szokatlan termékeket, valami szülinaposan 'bohókásat', ehelyett kaptam egy doboznyi átlagosnak mondható apróságot, mintha a Pixibox biztonsági játékosként arra ment volna rá hogy kitöltse a dobozokat. Az általam hiányolt újító szellem megkopott ezzel a dobozzal, egyik terméktől se dobbant meg a szívem. 

A körítésnek szánt 'pink ticket' ("rózsaszín jegy") nyereményjáték a Charlie és a csokigyár filmre hajaz azzal az elgondolással miszerint 7 dobozba egy-egy szelvényt rejtettek amivel különböző csomagokat lehetett nyerni. Mutatom is őket a Pixibox Facebook oldalára feltöltött képen:72721868_2610031679073326_1217937594252263424_n.jpg

Egy ilyen nyilván rengeteget dobott volna a hangulatomon és a mostani boxon is, de nem volt szerencsém egy jegyhez sem. Így marad ez a lapos, kissé unalmas érzet a mostani dobozka után, legközelebb hátha visszatér az úttörő hozzáállás és ismét egy friss, érdekes válogatáshoz lesz szerencsénk.

Mindenesetre boldog 7.születésnapot Pixibox, örülök hogy már sok éve részese lehetek az életednek, megbocsájtom ezt a mostani kiadást, elvégre régi barátok vagyunk és mindenkinek lehet rossz napja.

Happy 7th birthday, Pixi!

u.i.: Kövess be Instán "anyujobbantudja" név alatt , épp van egy új nyereményjátékom amin Te és egy barátnőd őszi, sütőtökös-vaníliás arcmaszkot nyerhettek magatoknak! :) Hajrá, sok szerencsét!

Mi van a maszk alatt? - szövetmaszk teszt

Hello Macskák, hello Királylányok,

Mára egy kis segítséget hoztam a szövetmaszkok közötti könnyebb eligazodáshoz.

Rájöttem hogy két gyerek és munka mellett nem lesz időm kozmetikushoz járni, pedig ősszel jól esik egy kis feltöltődés a bőrnek is: vagy az eső esik, vagy a szél fúj, vagy a nap utolsó sugarai csiklandoznak, de legfőképp elindul a fűtési szezon, ami teljesen és végképp lestrapálja a nyáron agyonnapozott/ szétfürdött/ melegben megviselődött arcbőrt. Ilyenkor már lehetne menni mikrodermabráziós arccsiszolásra vagy kémiai hámlasztásra is - minden csak idő és pénz kérdése. Mivel ezek nem olcsó kezelések és időben is legalább egy - másfél órásak, muszáj voltam alternatíva után nézni. Itt jöttek képbe a maszkok.

Mivel a felkenős - lehúzgálós folyékony verzió nem az én világom (ragad, folyik, szárít, ott marad, alig jön le, lassan szárad, stb. stb.) ezért átnyergeltem a szövet (-vagy fátyol) és a hidrogél verzióra. A hidrogél valami csoda, bár árban is húzósabb, sokkal inkább beissza a bőr a benne lévő folyékony hatóanyagokat - jobb esetben mikor lehámozod csinike pofidról, már majdnem száraznak mondható. A szövetmaszkok is képesek alaposan feltölteni az arcot nedvességgel és vitaminokkal, pozitívum hogy a zacsiban lévő lötyit félidőben pluszban rá lehet kenni a száradó maszkra, ezzel meghosszabbítva a hatóidőt. (Feltéve ha nem spórolják ki belőle az anyagot mint egyes sajátmárkás drogériás termékeknél... *szájhúzgálós emoji)

Már majdhogynem maszk- gurunak mondhatom magam, és most megosztom a kedvenceket mert annyira de annyira jó fej vagyok (és nem, egyiket sem reklámozom, pusztán a tapasztalat átadása a célom hogy neked ne kelljen megvenned minden vackot).

Alap tippek:

- egy maszk nagyjából 15-20 perces buli, de ha van türelmed és vastagon van átitatva, fent hagyhatod fél órán keresztül is, semmi bajod nem lesz tőle

- tedd használat előtt hűtőbe! hideg reggeleken sokkos lehet az arcodra simogatott jéghideg maszk, viszont a pórusokat összehúzza, a vérkeringéseden pezsdít, és biztosan felébreszt :)

- tiszta arcbőrre helyezd. ha előtte sminkben voltál, moss le minden gezemicét magadról, a legjobb ha gyengéden bőrradírral letisztítod az arcocskádat, mert elhalt hámrétegen keresztül nem szívódik be rendesen semmilyen hatóanyag, nem is kell csodát várni

- a szemek környékét kerüld, ne simítsd fel túl közel a maszkot, legtöbbször félig kisírt szem az eredménye ha nem figyelsz. óvatosan, alaposan lapogasd magadra, a szemedtől távolabb (kivéve a kifejezetten szem alá szánt maszkot, amit majd a cikk végén fogok ajánlani)

Lássuk a maszkokat, többféle árkategóriában és problémára:

1.) A KÜLÖNLEGES

Korika SciBeauty, stressz elleni szövetmaszk, Notino, ~2800Ft

*ezt a koreai nagyágyút akkor vesd be, ha vastag a pénztárcád és valamilyen alkalomból szeretnéd nagyon odatenni magad.

*stresszes bőrre javasolt, állagra félig hidrogél - félig szövet, nagyon szokatlan és szuperül simul az arcra

*bőven van rajta nyálka, fél órát simán kibír arcon

*hatás: úgy néztem ki utána mint aki kozmetikusnál járt, üdén és csinin néztem ki, nagyon meglepett mennyire hatékony

square_sci_20190329_02.jpg

2.) A HÉTKÖZNAPI

Garnier Skin Naturals, Aqua Bomb hidratáló szövetmaszk, TESCO, ~800Ft

*amit ígér: hidratál, feltölt, fokozza a bőr ragyogását

*jól használható, kényelmes méretű maszk, 2 körre elegendő nyálkával átitatva (vagy kenheted dekoltázsra és nyakra is a maradékot)

*árban nem vészes, hatásban kiváló: mindig rámtesz plusz 2 óra alvást, ez az egyik kedvencem 

*ebből a sorozatból van többféle maszk is, és mindegyik jól vizsgázott nálam, most azért ezt emeltem ki mert egy szabadban töltött nap után vagy egy wellnesskiránduláson ez tökéletes választás

moistureaqua-bomb-tissue-mask.jpg

 3.) A FURCSA

Glamglow Bubblesheet, aktívszenes bubismaszk tisztító hatással, Douglas, ~3000Ft

*ez egy legalább annyira furcsa jószág mint a jeti: fekete szenes maszk, felrakod, a levegő oxigéntartalmától felhabzik és úgy fogsz tőle kinézni mint egy buborékos birka :D

*egyrészt vicces, másrészt brutál jól tisztít; használat után a fejem majdhogynem csillogott a tisztaságtól (vagy lehet csak megvilágosodtam az árától, ki tudja...)

*lélekben fel kell készülni hogy nagyon ragaszkodó: nem olyan könnyű elsőre lemosni, mintha egy bevonatot képezne az arcon, egy zselés réteget mint a Fanta szelet teteje, szóval igényli a bő vizes lemosást

*plusz: Instás "hülyét csinálok magamból" szelfikhez tökéletes kiegészítő XD

gg_creative_bubblesheet_pouch-bubbles_1200x1200.jpg

4.) AZ EGÉSZSÉGES

Dr.Chen Patikája, kollagénes szövetmaszk feszesítő és tápláló hatással, rossmann, ~700Ft

*Chen bácsi a vitaminok mellett a szépségiparba is belopta magát, ez például egy tiszta kollagénes szövetmaszk

*a borító nagyon necces, a marketinges kolléga biztos szabin volt mikor a csomagolást kellett tervezni... mint valami piacos hirdetés :D :D :D

*a maszk nagy és kényelmes, annyi de annyi folyadékkal átitatva hogy két ember is kényelmesen használhatná

*a hatása: amilyen kis szerencsétlen a zacskója, annyira jó ez a cucc, kellemes, pihent bőrképet eredményez

dr-chen-patika-szovetfatyol-arcmaszk-kollagennel-30-g-20170621-6931718128226.jpg

5.) A PÉNZTÁRCAKÍMÉLŐ

Balea regeneráló fátyolmaszk méz és avokádókivonattal, szárazságra, drogerie markt, ~300Ft

*olcsó, hatékony, kellemes illattal

*hónap végén se sajnálj magadra 300 forintot, ez a sajátmárkás kis aranyosság simán megéri az árát

*szeretem mert a maszk nem merev és jó nagy, az illata nagyon relax, az arcom a kisfiam popijával vetekedő puhaságú utána

*általában nem nagy szám egyik olcsó sajátmárkás maszk sem, de ez egy igen üdítő kivétel

balea-avocado-honey-sheet-mask.jpg

+1, A GYÖNYÖRŰ ÉS PIHENT TEKINTETÉRT

Garnier Skin Naturals, energizáló szemmaszk narancslével karikák ellen, drogerie markt, ~750Ft

*ha követsz Instán ( "anyujobbantudja" néven), már tudhatod hogy a nyereménycsomagba amivel hamarosan meglepem egy szerencsés követőmet egy ilyet is tettem - egyszerűen zseniális!

*azt ígéri hogy frissebb lesz tőle a tekintet, halványabbak a szem alatti táskák. és tényleg.

*kevés alvás és karikás szemek ellen csodaszer, instant üdébb tekintet, imádom!

*mosogatni sajnos nem tud de arra kiváló hogy jobban érezd magad mikor leharcoltnak tűnsz

*plusz pont: kontaktlencsét viselek (vagy kisegerek salátástálkáját ahogy a lányom hívja) és nem érzékeltem hogy irritálna

garnier-moisture-fresh-look-energizalo-textil-maszk-szemkornyekres9.png

 

Első körben ennyi, tervezek egy második felsorolást is kevésbé ismert/ nehezebben elérhető maszkokkal. 

Ahogy anyám mondaná: "Kislányom te minden sz*rt magadra kensz!" - de ebben az a jó, hogy nektek már nem kell, mert én megosztom a tapasztalataimat. Ne felejts el követni Instán is, az ígért Clinique termék és a Garnier szemmaszk mellett hamarosan megosztom a következő márkát amitől az értékes nyereménydobozkába kerülni fog valamilyen termék. :)

Puszi pacsi: anyu

VICHY Mineral 89 Hyaluron-Booster & Slow Age nappali arckrém teszt

Üdv Királylányok és Vadmacskák (vagy Pasik, megfelelő aláhúzandó) !

Ezer éve nem írtam... Harmad időhiány, harmad ihlethiány, harmad lustaság.

Gazdagabb lettem idén tavasszal még egy gyermekkel; immáron ketten boldogítják életemet nővérével, az idő nagyobbik részében boldog (-és elfoglalt) anyuka vagyok, kisebbik részében felnőtt életemet és munkámat menedzselem. A kisfiam és a kislányom mellett visszatértem az edzéshez (ideje volt...), új ház projektbe is kezdtem (jövőre már a sajátomban szeretném ünnepelni a születésnapomat), vártak vissza a munkahelyemre 4 órában (multi, stressz, de kiszámítható munka), a motoromat is sikerült párszor megjáratnom Alex születése óta és újabban ismét hódolok nagy szerelmemnek, az utazásnak is.

71679755_2320509251594643_8730357224892792832_n.jpg

Száz fok felett égek állandóan, ezért nagyon megörültem mikor megtudtam hogy lehetőségem adódott tesztelni a Vichy két újabb fejlesztését a trnd magyarország jóvoltából: Hialuron Booster 89 zselé és Slow Age nappali krém fényvédővel. Mi bennük a "nagy szám", az ígéret?

Felveszik a küzdelmet a következő károsító tényezőkkel szemben:

* STRESSZ STRESSZ STRESSZ!!! 

* alváshiány (kösz, akad...)

* UV-sugárzás (hello ózonlyuk)

* kiegyensúlyozatlan étrend (nekem is befigyel néha egy cukros tejital, meg a sült krumplit is szeretem)

* légkondi, fűtés (itt az ősz, nálunk már rotyog éjjel a kazán, szárítja is a bőrömet sajnos a meleg levegő)

* szennyezett levegő (nagyvárosban élek, szmog az akad bőven)

Lássuk ezt a két kencét sorban: a Mineral Booster 89% ásványi anyagokban gazdag Vichy termálvíz és a természetes eredetű hialuronsav egyedülálló kombinációja, mindössze 11 összetevőből áll. Extra: se illat, se színezék, se alkohol, se szilikon. Csak a könnyű, vizes zselé a hidratált, felfrissült bőrért.

A Mineral Booster 89 titka a hialuron sav, ami egy teljesen természetes szénhidrát, amely az összes szövetben megtalálható és néhány nap alatt lebomlik. Az emberi testben leginkább vízmegkötő, az ízületekben, izmokban síkosító szerepe van. Állagának köszönhetően megtalálható bőrápoló, szemsebészeti és ortopédiai termékekben.Az emberi szervezetben szinte mindenhol előfordul, de igazán nagy koncentrációban a szemben, az ízületekben és a bőrben van jelen.
A hialuronsav különleges tulajdonságainak szerepe leginkább a köldökzsinórban való jelenléte által érthető: az anyag rugalmassága teszi lehetővé, hogy a köldökzsinór a csavarodások ellenére ellátja feladatát. Varázslat!

71550619_410685252983766_1322625485062012928_n.jpg

Ahogy én láttam: olyan mint egy híg, vizes zselé, kinyomom és folyik. Van másféle hialuronzselém is itthon, ez azokhoz képest sokkal folyósabb. Ami pozitívum: nem hagy ragacsos utóérzetet, nem képez irritáló filmréteget. Az állagából adódóan kevés is elég belőle. 2 hét használat után a homlokomon lévő finom ráncok egészen enyhék, némileg javult az arcom összképe. Az arcbőröm vegyes típusú, felvitel és száradás után mégis enyhén feszülő érzésem maradt, ami kiabált egy krémezésért. Itt jött képbe a:

Slow Age - nappali arckrém a bőröregedés kialakulóban lévő látható jelei ellen, 30 faktoros fényvédővel.

9 évnyi kutatás előzte meg a végleges formula piacra dobását ami az érzelmek, az életmód és a környezet romboló hatásait hivatott ellensúlyozni. Formulája SPF 30 fényvédőfaktorral segít védeni a barna foltok kialakulása ellen. 

72301402_782183115533024_1111276294819020800_n.jpg

Ahogy én láttam: selymes, pasztellrózsaszín krém kellemes küllemű üvegtégelyben ( ez a Vichy krémek mindegyikére igaz). Állagra olyan mintha folyékony bársony lenne, egészen szokatlan. Az én bőröm úgy fénylett utána mint Salamon töke :D, tippre van benne valamilyen fényvisszaverő pigment ami az üdébb arcszínt kiemeli. Ezt már érdemes vastagabban kenni mint a zselét, elbírja a bőr, nem lesz utána nehéz és 'vastagon vakolt'  érzetű tőle. A sminkem alapnak nem annyira kedvelte, a rákent BB krém foltokban pergett utána, de ez valószínűleg inkább a hialuron zselé miatt lehetett. Felvitel után egy órával már nem fénylett annyira. Irritáció, pirosodás: semmi, illat: enyhe, púderes. Szemkörnyék valóban kerülendő, a kontaktlencséim nem kedvelték ha túl közel kentem fel a szememhez. Hatás: nem, továbbra sem nézek ki tizenhatnak, sajnos. Ennyi idő után nem is vártam csodát, bőven beérem annyival hogy az összkép egyöntetűbb, az orcámon lévő tágabb pórusok összébb húzódtak. Ez is valami, nem panaszkodok.

Ítélet: egy 20%-os kuponnal újravevős lehet mindkettő, a maga nemében ez is-az is egy kellemes középkategóriát üt meg nálam. A Vichytől találtam már korábban sokkal bejövősebb darabot (Ideália sorozat), a hialuron booster nem rossz, viszont akinek ez drága/ túl nagy kiszerelés, az könnyedén talál ettől olcsóbb/ kisebb/ pipettás kverziót is a piacon. Biztosan el fogom használni őket és ajánlom is, bár kuponnal mindenképpen barátságosabbak (széljegyzet: a héten Glamour napok és lehet kuponozni ezekért is, több patika is tartja készleten az Uriage- Bioderma- Eucerin darabok mellett).

Holnap pedig rástartolok egy igazi különlegességre: lehet rendelni a 7.szülinapos Pixiboxot! Nagy fanatik vagyok, a tavalyi, azaz 6-os kiadás is jól sikerült darab lett amit szerettem, alig várom hogy bemutathassam ezt a hetes dobozkát is. Maradjatok velem, készülök nyereményjátékkal, értékes válogatásdobozzal kedveskedek majd a nyertesnek és barátainak :)

Puszi pacsi: 'anyu'

 

"Elanyukásodás" avagy üdv a kisgyerekes életedben!

Anyuka vagy? Akkor ismerős lesz minden sor. 

Életem 2 részre osztható: mielőtt nem volt gyermekem - és mióta van gyermekem.

Mielőtt nem volt: munkamániás voltam, edzeni jártam, barátaim voltak és hosszúra nyúlt péntek estéim; csinos szandáljaim és rend a táskámban. Mióta gyermekem van, vége a túlórázásnak, szabadnapot is kiveszek akár, csak le tudjak ugrani terembe edzeni rendes méretű súlyzókkal, este fél 9kor lekapcsol az agyam és épp most vettem egy nyári katonai bakancsot ami bírja a strapát. A táskámat inkább hagyjuk, ma reggel kiszórtam belőle 2 hangyát amik a ropimorzsákra voltak ragadva...

thrivemomma_com.jpg

Szerencsém van mert van munkám, a kicsi pedig korának megfelelő közoktatási intézményben tölti napjait míg dolgozok. Szerencsém van, mert vannak nagyszülők/ rokonok/ barátok akikre alkalomadtán rá tudom bízni és vigyáznak rá. Szerencsém van mert olyan párom van aki ha kell, arrébb tesz otthon két szalmaszálat. És mégis... Hiányérzetem van és néha elábrándozok egy teljesen egyedül töltött napról.

-Mikor reggel rájövök hogy csak két kezem van, késésben vagyunk, nem akar Baba öltözni...

-Beérek dolgozni és realizálom hogy a nadrágomon kis babacipőnyomok vannak, a kabátom ujja valamivel össze lett kenve. Grrr.

-Nincs az az isten hogy korrektor nélkül kialudtnak tűnjek. Csinos kis táskák költöztek örökre a szemeim alá.

-Látok anyukákat olyan cipőben topogni aminek sarka van(!) és azon morfondírozok: ebben hogy lehet kisgyerek után futni? Egyáltalán hogyan lehet ilyen tiszta a cipőjük???

-A boltban fél óra sem elég hogy megtaláljam a vajkrémet, de kapásból tudom hol vannak a gyümölcslevek/ tejszelet/ kukipehely. Ciki.

-Megkeresnek néha egészen szürreálisan kecsegtető állásajánlatokkal. Elgondolkozok rajtuk. Minimum 5 percig. Rájövök hogy nem akarok 6 hétig külföldön betanulni az új munkakörbe (amihez értelemszerűen hátra kellene hagynom a családomat és a háztartást).

-Időpontot foglalok hetekkel korábban fél évente a fodrászhoz; a betervezett nap reggelén rezignáltan konstatálom hogy gyermekemnek hőemelkedése van/ hány, így nyilván közösségbe sem viszem. Telefonok, magyarázkodás, ha mázlim van akad egy hadra fogható nagymama és talán végül mégis eljutok.

thebalanceyouneed_com.jpg

                               ***Mi is van a mai teendőlistámon? Oh igen, MINDEN.***

-A baráti köröm finom átrendeződése... Nem lettem játszótéren eszmecserélő anyuka, de a sporttársak és 'ivócimborák' helyett szülőtársakkal bandázok és bármelyik gyerekkel kapcsolatos Facebook posztom lájkok tömkelegét gyűjti be - a többi szülőtől.

-Leértékelés van a H&M-ben? Ó jöhet egy új póló! A gyereknek... Ingyenes a házhozszállítás? Szülők mekkája, babával nyűgös vásárlás kilőve, hadd cipekedjen a futár, #idevelemindentmegveszekkétévreelőrebevásárolokfélóraalatt

-Gyerek nélkül: reggel kávé, smink, napi teendők átgondolása, pontban 8 órakor már a helyemen ülök és válaszemaileket írok. Gyerekkel? Gyere kicsim, öltözz kincsem, hozzuk a nyuszis plüsst? Az elefántosat is? Induljunk, elkésünk. Jó, még a matricásalbum elfér. Nem, legót már nem viszünk. Játszósnadrágot is tegyünk anya táskájába. Induljunk, elkésünk. Persze, kaphatsz sajtot. Várj, nem fésültelek meg. Lehet esni fog, dobjuk oda a dzsekidet is. induljunk, elkésünk. Bakker. Otthon hagytuk a váltócipődet. Juhé, elkéstünk.

indianyouth_net.jpg

-Este nézzünk meg egy filmet és együnk pizzát összebújva! Ja hogy van gyerekünk. Sebaj. Este nézzünk meg egy mesét századjára és együnk pizzát családilag összebújva! Nyugi apa, ma nem lesz szex. (Ma sem.)

-Egy kis utazás, valami rövid kikapcsolódós hétvége, bedobálok pár göncöt és mehetünk. Meg egy fél háztartást Babának. A lázcsillapító otthon ne maradjon! Meg az alvós macika.

Ezek persze sarkosított példák, és én sem vagyok ennyire elveszett anyuka, de minden tiszteletem azon anyukáké, akik gyerek(ek) mellett is tip-top módon néznek ki, dolgoznak, intézik a család összes ügyes-bajos dolgát plusz háztartást is vezetnek. Én addig pisszentek egy sört és drukkolok nekik. :)

2018-04-25_09_29_25.jpg

 

 Képek forrása: thrivemomma.com, thebalanceyouneed.com, indianyouth.net

 

A macskabántalmazós rendőrvideó margójára

*Frissítés: kiskutya, nem macska látható a videóban

Habzó szájú kommentelők. A halálbüntetés visszaállítását követelők. Pro és kontra vélemények egymásnak feszülése: ér-e egy macska élete annyit hogy emiatt egy rendőr elveszítse az állását?

Friss videó terjed az egyik közösségi oldalon, melyen egy rendőr  egyenruhát viselő férfi a nyakszirtjénél lógat egy macskát egy rendőrautó nyitott csomagtartó ajtaja előtt és egy jól irányzott ököllel ütéssel belebokszolja szerencsétlen állatot az autóba. Majd megkerüli a rendőrautót és beül a vezetőülésre női (egyenruhás) társa mellé. Valaki egy ablakból videózta a jelenetet, kb.fél perces mobilos minőségű felvétel. A megosztások és az internet adta szabadság lehetősége  miatt futótűzként terjed, már a Tornóczky Anita neve miatt ismert Országos Állatvédőrség is közleményben reagált.capture3.PNG

Volt, aki megtalálni vélte az elkövetőt (amit persze lehetetlen ellenőrizni a képernyő mögül, hiszen ilyenkor az éhező kanapétrollok is előmerészkednek rejtekükből egy jó kis csetepatét szimatolva:

capture6.PNG

Mi ezzel a baj? Minden. 

A Tibi atya álnéven futó közösségi blogger egyszer már megosztotta az ilyen posztok alatt felgyülemlő, lincshangulatot árasztó kommentek/ kommentelőkkel kapcsolatos véleményét (az eredeti bejegyzés itt olvasható: https://tibiatya.blogstar.hu/2017/08/15/-quot-remelem-a-gyerekeid-elott-lonek-agyon-quot-szosszenet-az-allatvedokrol/41295/). Én most a saját véleményemet fogalmaztam meg ezen ügy kapcsán.

1.) A "rend őre", egyenruhás személy a (feltételezett) elkövető

Nem példát kellene mutatnia??? A gyerekemnek mit mondanék ha ezt látja? "Idegentől cukrot sose fogadj  el de a rendőrbácsiban megbízhatsz"? NEM! Egy egész testületet járatott le ezzel a húzásával.

capture.PNG

2.) Miért nem esik szó sehol az elkövető melletti nőről, aki szintén egyenruhás és beül a férfi mellé a videón a rendőrautóba? Őt miért nem szidják a kommentelők?

Egy idevágó Babits Mihály idézettel élnék: "Vétkesek közt cinkos, aki néma." Lelke rajta ha hagyta hogy a társa ezt tegye. Őt is elővenném, aztán elmondhatja a mondókáját hivatalos keretek közt.

3.) Alpári stílus, mocskolódás, "legalja" hozzászólások

Könyörgöm, miért??? Miért hiszik azt egyesek, hogy érvek helyett az anyázás elvisz a hátán egy semmirevaló kommentet? Mikor azt olvasom hogy egymást "mucikámozzák" meg "kisköcsögözik" a hozzászólók, csak arra tudok gondolni hogy ezzel akarják egymást lealacsonyítani - miközben magukkal teszik azt.

4.) Hivatalos eljárás

Igen, szinte már látom is a reakciókat: "az igazságszolgáltatás egy nulla, úgyis megússza, kell pár verőember aki ellátja a baját", stb. Nem, ez így nem oké. Egy ilyen ügy pontosan annyit rombol a rendőrség megítélésén amennyiért megéri nekik egyből belső vizsgálatot indítani és jogi lépéseket tenni. 

5.) Hol vannak a felhördülések azokért az állatokért, akiket a "gazdájuk" a 4 fal közt üt-ver csak épp nincs róla videó?

Bizony... Csak mert nem tolják az arcunkba felvételen, kismillió ilyen van. Lehet épp azt látjuk ahogy a szomszéd végigrugdalja a kutyáját a járdán - merünk neki (be)szólni? Mindenki maga tudja mit válaszolna erre...

6.) Vegák - nem vegák

Nem, ehhez a történethez semmi köze nincs ahhoz, fogyasztunk-e húst vagy sem. "Sose bántanék állatot... -Ahha, akkor húst miért eszel b*meg?!" Nem kell összekeverni a szezont a fazonnal, de ilyenkor ezt is sokan előszeretettel megteszik.

7.) Miért kell általánosítani?

"Minden rendőr köcsög" "F*sz*opó az összes fakabát" és még sorolhatnám az intelligens hozzászólásokat. Einstein balkezes volt. Te is balkezes vagy? Relativitáselmélet fejben lepörgetve simán megy? Nem. Na látod. Ne általánosíts. 

capture5.PNG

8.) A gyorsaság...

Ilyen felfokozott hangulatban az egyetlen dolog ami tompíthatja a népharagot a gyors tájékoztatás (és intézkedés persze). Mikor az ember azt látja hogy "kivizsgáljuk" és "megtettük a szükséges lépéseket", kicsit úgy érzi hogy oké, most akarják betömni a számat egy marék cukorkával csak hallgassak. Tények kellenek, egy értelmesen nyilatkozni tudó emberke aki közli hogy milyen konkrétumok születtek iksz idő alatt a kérdéses ügyben. Ez egy kis időre elcsitítja a hullámokat.

9.) MIÉRT?

Ez az egy kérdésem van: miért? Miért kellett ezt tenned? Meg tudod indokolni? Csak szólok: bármit is válaszolnál erre a kérdésre te ott, egyenruhában, ezt elb*sztad. Mindegy hogy azért mert felvétel van róla és már nem tudod kimagyarázni, mindegy hogy azért mert magadra haragítottál egy habzószájú tömeget; mindegy hogy azért mert az állásodba kerülhet ez a megmozdulásod - egyszerűen buktad ezt a kört. Számolj ezzel a tudattal. 

Biztos vagyok benne hogy ezzel a poszttal kiszabadítottam a szellemet a palackból és kapni fogok hideget-meleget, de vállalom. 

FRISSÍTÉS: http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/szervezeti-hirek/kozlemeny-66

 

 

Natura Hill, Zebegény - vélemény

Az utazás nekem olyan, mint másnak a csokoládé: kibírom ugyan nélküle, de elvonási tüneteim vannak. Éppen ezért már fél évvel ezelőtt, mikor kifizettem a foglalási díjat a Natura Hill egyik szobájára, nem is lehettem volna elégedettebb: úgy tűnt, sikerült tökéletes Valentin napi meglepetést kitalálnom a páromnak amit még én is élvezni fogok. Egy éjszaka kettesben, gyerek nélkül, egy környezettudatos és barátságos helyen, óriási fürdőkáddal a szobánk közepén. Nos, majdnem így is lett - de csak félig.

20180215_073646.jpg

Február 14-én kalandos utazás után, válogatott időjárási nehézségek után este fél 7re sikerült Zebegénybe érnünk a szállásra, ahová egy meredek, néhol egészen keskeny földút vezet, aminek meghódításához kell vezetési tapasztalat. Kora délután indultunk a lakhelyünkről szóval eléggé meggyötörten érkeztünk oda este; semmi másra nem vágytunk csak valami meleg vacsorára és hogy elfoglalhassuk a szobánkat. Első pofon: "rendesen" konyha csak péntektől vasárnapig üzemel, de tudnak adni 2 féle levest (gomba és húsleves), grillezett szendvicset (sajtos-körtés vagy sajtos-rukkolás), valamint hideg desszert (panna cotta vagy csokoládétorta). Rendben, gyors döntés: éhesek vagyunk, jöhet leves, szecsó, desszert - mindegy csak együnk végre. Nem ártott volna előre megkérdezni az árakat - ha ugyanis a kézséges ott dolgozó hölgy szól hogy ez bizony 1890Ft-os szendvics és a leves - desszert is 1590Ft/ adag árban kapható, bizony inkább elővettem volna az autó csomagtartójából a vészhelyzeti MRE* csomagomat (*komplett katonai élelem egységcsomag önmelegítő főétellel és kiegészítőkkel) Párom az utazás fáradalmaira kért egy dupla whiskyt; abból 1 féle volt (Jameson), 1200Ft/4cl áron. Sebaj, egyszer Valentin napozunk házon kívül, annyi baj legyen. Én kértem egy vodkát (szintén 1 féle volt; Snow Queen), és megörültünk a kézműves söröknek (pl. pale ale, magyar termékek, 8-900Ft/kisüveg áron). Megérkeztek a levesek, átlagos adag, átlagon felüli íz. Vitathatatlan hogy a gombalevesnek gomba és nem tasakos leves íze volt, a húslevesben szép darab omlós színhúsok voltak és gusztusos zöldségdarabok, mindkettő kifejezetten ízletes volt. Nem sokkal később kézhez kaptuk a szendvicseinket is; mindketten a sonkásra szavaztunk. Egy kis bagett serrano-jellegű sonkával, paradicsomkarikával, rukkolával és talán valamilyen krémsajttal töltve - grillezve. Friss volt, nem kirívó ízben, rukkola volt  mellé halmozva a tányérra. Egy korrekt szendvics de semmi különleges, se mennyiségben se ízvilágban. A desszert panna cotta ezzel szemben kellemes volt: a krém maga nem túl édes de majdnem tökéletes állagú, a most nagyon divatos sós-karamellás szósszal leöntve, pörkölt földimogyoródarabkákkal megszórva (jajj szegény allergiások...). Még saját logós 'Natura Hill' feliratos kis csokilapocska is volt rajta (a saját logó-név kombó egyébként egészen sok használati tárgyon/ eszközön felfedezhető itt). 20180216_095931.jpgÖsszességében sikerült annyit ennünk hogy a világ szebb hellyé vált, egyedül a végszámla megpillantásakor rándult össze a gyomrom kissé (fotón mellékelve), ezt utólag betudom drágácska tanulópénznek és legközelebb semmit nem fogadok el lendületből az ára megkérdezés nélkül, kínálja még oly természetes kedvességgel is a fogadószemélyzet egy szálláshelyen. A plusz szervízdíjon már meg sem lepődtem.

Vacsora után alaposabban szemügyre vettük a szobánkat. Mint írtam korábban, kifejezetten a szobában található óriási szabadon álló fürdőkád miatt esett erre a 'Fahéj' fantázianevű szobára a választásom és ebben nem is csalódtam.

fahej4.jpg

fahej5.jpg

*A szobáról készült fotók a szállás honlapjáról származnak és a Natura Hill szellemi tulajdonát képezik. www.naturahill.hu

Mint ahogy a tisztaságban sem: mindenhol kellemes rend és pormentesség várt minket. Ép bútorok és eszközök, semmi csorbaság - gyanús foltok, ezt kiemelném. A stílus otthonosan minimalista és többnyire praktikus, kivétel ez alól az éjjeliszekrény feletti kislámpának szánt égő, amire kellene egy búra mert hangulatos megvilágítás helyett zavaróan erős a fénye. Bekészítve vízforraló, instant kávé, teafilter és pár darab olasz stílusú teasütemény. Mini hűtőszekrény, miniszéf és tölthető akksis elemlámpa mint extrák, valamint párom azonnali kedvence, egy Bluetoothos rádió stílusos retró kivitelben. Ő erre azonnal rá is kattant: Kenny G jelenthetett volna a rádióból szóló összebújós jazznek. A fürdés feldobta a hangulatunkat, és el is feledtette velem hogy egyébként szaunával is számoltunk amit végül nem tudtunk kipróbálni - jóval előre jelezni kell ha valaki használni szeretné ( a felfűtési idő miatt), valamint csak délelőtt 11 és este 8 óra közt használható ( a szobából másnap délelőtt 10ig kellett kijelentkeznünk). Egyébként a szaunaház egy különálló épületben található és jól felszereltnek tűnik.

20180215_073232.jpg

20180215_073226.jpgMivel az épület tájolása kelet-nyugati irányú és a fürdőszoba felől van napkelte, reggel lustálkodhattunk anélkül hogy fényárban úszott volna a szobánk (bár külön elektromos reluxa is van ami ugyancsak a fényt hivatott kívül tartani). A reggeli kellemes csalódás volt a vacsorához képest, mivel a hideg választható étkek mellé meleg fogást is lehetett kérni amit a szobaár tartalmazott, (fotón mellékelve). 'Gourmet' reggeli fogások extraként voltak kérhetőek úgy mint palacsinta, bundás kenyér,stb.Kirakva aszalt magvak voltak, müzli, keksz, ottani készítésű lekvárok (a körte és a málna isteni!), narancslé (finom, nem hígított vacak), kávé - tej - házi málna szörp, croissant és vajkockák. 

20180215_090756.jpg

20180215_090812.jpgA berendezés: érdemes kiemelni, hogy vagy nagyon hozzáértő designer dolgozott a helyen, vagy a tulajdonosok ízlése kiváló. Egymáshoz illő részletek, funkcionálisan minimalista berendezés hangulatos kiegészítőkkel és pár egyedi ötlet: pl.az étterem részen egy falfelületnyi tartósított izlandi zuzmó ami rendkívül mutatós és az asztalokon is visszaköszönt kiscserepes dekor formájában. Pala anyagú (-vagy utánzatú) tányérok és alátétek, lehelletvékony pocakos üvegpoharak, festőpaletta alakú menütartó állvány.

Szintén itt egy könyvespolc az étkezőben tele különféle olvasnivalóval több nyelven; útikönyvek, szakácskönyvek, szépirodalom, még Csernus könyvet is felfedeztem. Újságok kiakasztva (Forbes magazin, ÉVA, Otthounk, stb.). Van egy hatalmas kávéfőző gép is ami szerencsére nem az újhullámos kapszulás kávét főzi hanem rendes darált kávét használ. Mondjuk a kávékapszulát itt amúgy sem tudnám elképzelni... Az elv amit a honlapon hirdetnek (fenntartható vendéglátás és ökológiailag gazdaságos szemlélet) valóban több ponton megfigyelhető még az apróbb részletekben is (pl. a szobába bekészített teához a minicukor zacskója is lebomló környezetbarát anyagból van). Külső bútorként felfedezhető három fa hintaágy és gyerekeknek egy mászóvár szintén fából, más bútort a hidegre való tekintettel nem hagytak kint. A tulajdonosok az étteremmel egybekötött gazdasági épület felső szintjén élnek de velük nem találkoztunk. 

A kilátás valóban mesés, a kanyargó Duna még zord időben is egyedi látvány ebből a kiemelt magasságból.

20180215_094906.jpgA kertben levendulaültetvény van és nagy üres tér ami (feltételezem) kiváló alap jó időben sátras rendezvényekhez amilyen egy esküvő is lehet akár. A többi szobát csak képeken láttam a honlapon, és ezek alapján többféle koncepció közül családosok is találhatnak számukra megfelelőt. Olyan is van amelyikhez konyharész lett kialakítva. Slusszpoén: a Macskajaj című filmet idéző fekete és fehér cicusok, Árnyék és...nem jut eszembe a fehér macsek neve, a lényeg hogy barátságos, jó arcok.

20180215_090253.jpg

Nem akarom bő lére ereszteni az összegzést, pontokba szedtem a pro/ kontra érveket, pro:

  • egyedi, ízléses design 
  • fine dining stílusú ételek
  • környezettudatos kialakítás
  • mesés panoráma

kontra:

  • 'zsebbenyúlós'
  • izolált fekvés és nehézkes megközelíthetőség
  • hiányos információk a honlapon
  • szezonálisan változó élvezhetőség (értem ezalatt azt, hogy pl.ebben a februári semmilyen télben főleg csak relaxálni lehet itt, nyáron valószínűleg sokkal élvezhetőbb ez a környék)

Nem célom negatívan értékelni ezt a helyet, néha csak előfordul hogy az ember számításai nem jönnek be - velünk most ez történt. Aki kedvet kapott egy látogatáshoz és van felesleges elszórni való 100-150 ezer forintja pár napra, az a honlapjukon bővebben is tájékozódhat: www.naturahill.hu

Galéria:

[A fotók sajátjaim a szobáról készült két kivétellel, melyek a Natura Hill saját tulajdonát képezik és a honlapjukon is megtalálhatóak. A poszt elkészültét a Natura Hill semmilyen formában nem támogatta és a saját véleményemet tükrözik.]

 

süti beállítások módosítása