"Elanyukásodás" avagy üdv a kisgyerekes életedben!

Anyuka vagy? Akkor ismerős lesz minden sor. 

Életem 2 részre osztható: mielőtt nem volt gyermekem - és mióta van gyermekem.

Mielőtt nem volt: munkamániás voltam, edzeni jártam, barátaim voltak és hosszúra nyúlt péntek estéim; csinos szandáljaim és rend a táskámban. Mióta gyermekem van, vége a túlórázásnak, szabadnapot is kiveszek akár, csak le tudjak ugrani terembe edzeni rendes méretű súlyzókkal, este fél 9kor lekapcsol az agyam és épp most vettem egy nyári katonai bakancsot ami bírja a strapát. A táskámat inkább hagyjuk, ma reggel kiszórtam belőle 2 hangyát amik a ropimorzsákra voltak ragadva...

thrivemomma_com.jpg

Szerencsém van mert van munkám, a kicsi pedig korának megfelelő közoktatási intézményben tölti napjait míg dolgozok. Szerencsém van, mert vannak nagyszülők/ rokonok/ barátok akikre alkalomadtán rá tudom bízni és vigyáznak rá. Szerencsém van mert olyan párom van aki ha kell, arrébb tesz otthon két szalmaszálat. És mégis... Hiányérzetem van és néha elábrándozok egy teljesen egyedül töltött napról.

-Mikor reggel rájövök hogy csak két kezem van, késésben vagyunk, nem akar Baba öltözni...

-Beérek dolgozni és realizálom hogy a nadrágomon kis babacipőnyomok vannak, a kabátom ujja valamivel össze lett kenve. Grrr.

-Nincs az az isten hogy korrektor nélkül kialudtnak tűnjek. Csinos kis táskák költöztek örökre a szemeim alá.

-Látok anyukákat olyan cipőben topogni aminek sarka van(!) és azon morfondírozok: ebben hogy lehet kisgyerek után futni? Egyáltalán hogyan lehet ilyen tiszta a cipőjük???

-A boltban fél óra sem elég hogy megtaláljam a vajkrémet, de kapásból tudom hol vannak a gyümölcslevek/ tejszelet/ kukipehely. Ciki.

-Megkeresnek néha egészen szürreálisan kecsegtető állásajánlatokkal. Elgondolkozok rajtuk. Minimum 5 percig. Rájövök hogy nem akarok 6 hétig külföldön betanulni az új munkakörbe (amihez értelemszerűen hátra kellene hagynom a családomat és a háztartást).

-Időpontot foglalok hetekkel korábban fél évente a fodrászhoz; a betervezett nap reggelén rezignáltan konstatálom hogy gyermekemnek hőemelkedése van/ hány, így nyilván közösségbe sem viszem. Telefonok, magyarázkodás, ha mázlim van akad egy hadra fogható nagymama és talán végül mégis eljutok.

thebalanceyouneed_com.jpg

                               ***Mi is van a mai teendőlistámon? Oh igen, MINDEN.***

-A baráti köröm finom átrendeződése... Nem lettem játszótéren eszmecserélő anyuka, de a sporttársak és 'ivócimborák' helyett szülőtársakkal bandázok és bármelyik gyerekkel kapcsolatos Facebook posztom lájkok tömkelegét gyűjti be - a többi szülőtől.

-Leértékelés van a H&M-ben? Ó jöhet egy új póló! A gyereknek... Ingyenes a házhozszállítás? Szülők mekkája, babával nyűgös vásárlás kilőve, hadd cipekedjen a futár, #idevelemindentmegveszekkétévreelőrebevásárolokfélóraalatt

-Gyerek nélkül: reggel kávé, smink, napi teendők átgondolása, pontban 8 órakor már a helyemen ülök és válaszemaileket írok. Gyerekkel? Gyere kicsim, öltözz kincsem, hozzuk a nyuszis plüsst? Az elefántosat is? Induljunk, elkésünk. Jó, még a matricásalbum elfér. Nem, legót már nem viszünk. Játszósnadrágot is tegyünk anya táskájába. Induljunk, elkésünk. Persze, kaphatsz sajtot. Várj, nem fésültelek meg. Lehet esni fog, dobjuk oda a dzsekidet is. induljunk, elkésünk. Bakker. Otthon hagytuk a váltócipődet. Juhé, elkéstünk.

indianyouth_net.jpg

-Este nézzünk meg egy filmet és együnk pizzát összebújva! Ja hogy van gyerekünk. Sebaj. Este nézzünk meg egy mesét századjára és együnk pizzát családilag összebújva! Nyugi apa, ma nem lesz szex. (Ma sem.)

-Egy kis utazás, valami rövid kikapcsolódós hétvége, bedobálok pár göncöt és mehetünk. Meg egy fél háztartást Babának. A lázcsillapító otthon ne maradjon! Meg az alvós macika.

Ezek persze sarkosított példák, és én sem vagyok ennyire elveszett anyuka, de minden tiszteletem azon anyukáké, akik gyerek(ek) mellett is tip-top módon néznek ki, dolgoznak, intézik a család összes ügyes-bajos dolgát plusz háztartást is vezetnek. Én addig pisszentek egy sört és drukkolok nekik. :)

2018-04-25_09_29_25.jpg

 

 Képek forrása: thrivemomma.com, thebalanceyouneed.com, indianyouth.net